Siciliansk appelsinkage m/ grønne linser

Print Friendly, PDF & Email

Fremgangsmåde

Skyl linserne grundigt i flere hold vand og si dem.

Kog de skyllede linser i 3 dl appelsinjuice i ca. 15-20 minutter. Jeg tilsatte skallen fra vaniljestangen, det afgiver en skøn smag til linserne, efter jeg havde fjernet vaniljekornene.

Si appelsinjuicen fra og placer linserne på et fladt fad så de kan køle af. 

Beklæd en stor springform med pergamentpapir.

Blend de afkølede linser, mandler, smør, 1 hel økologisk appelsin med skal (fjerne kerner), 1 hel økologisk appelsin uden skal (fjern kerner), græsk yoghurt og kernerne fra 1 stang vanilje meget grundigt.

Anbring sukker og æg i en stor skål og pisk det til en luftig æggesnaps med en elpisker. Bland den blendede masser forsigtigt i æggesnapsen.

Sigt melet sammen med bagepulveret, og tilsæt det derefter til blandingen. Fortsæt med at blande, indtil den er fuldstændig blandet.

Bag kagen i ca 35-40 minutter – ved 175 grader i en varmluftovn. Tiden kan variere så check kagen efter  ca. 30 minutter. Når kagen er bagt færdig skal den køle af i ca. 15 minutter, inden den fjernes fra springformen.

Appelsin-glasuren:

Kom  sukkeret og appelsinsaften i en tykbundet gryde og lad det simre i  minu4-5 minutter, indtil væsken har en sirupsagtig konsistens. 

Kom glasuren over toppen af kagen og lad kagen køle helt af, inden den skæres.

Ingredienser

Kogning af linser:

  • 200 g kogte linser (ca 80 gram tørrede linser)
  • 200 gram appelsinjuice
  • 1 stang vanilje – kun det yderste – kornene bruges i selve kagen
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 100 g smør
  • 100 g græsk yougurth eller creme fraise
  • 50 gr mandler
  • 1 mellemstor økologisk appelsin med skal (200 g) – vaskes, skæres i stykker og kernerne fjernes
  • 1 mellemstor økologisk appelsin uden skal (100 g) – skæres i stykker og kernerne fjernes
  • Kornene fra 1 stang vanilje – stangen bruges til kogningen af linserne.
Appelsin-sirup
  • 100 g sukker
  • Saft og frugtkød fra 1 stor økologisk appelsin uden skal. Skær appelsinen i stykker, fjerne kernerne og blend den.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *