Om folmersminde

Da Else Christensen købte landejendommen på Sø Bugten, Mors i 2021 var det en gammel drøm der blev til virkelighed. Nu kunne hun endelig komme i gang med at forene det spændende og travle liv som ejer af en virksomhed med 23 ansatte fordelt på kontorer i Sverige og Danmark, med livet på landet. Fjordudsigt, vidder, ro og nå ja et Økologisk Hobby landbrug var noget hun kunne se kunne skabe god balance i en travl hverdag og danne ramme om et godt familieliv.

Navnet “Folmersminde

Efter Pers ide hedder gården nu  ”Folmersminde”, til ære for, og i kærligt minde efter Elses far som var landmand i Bysted, Salling. Begge Elses drenge hedder også Folmer til mellemnavn.

Økologisk Hobby landbrug – in spe

Gården er under omlægning til økologi og både jorden og køkkenhaven drives af Per i samarbejde med børnene. Første år 2023 såede vi  vårhavre og grønne Linser i forsøg på at fremdyrke proteinafgrøder i den fede og nærrigsrige lerjord. Det gav et fantastisk resultat, med et udbytte på 1,5 ton Linser på kun 0,7 hektar jord. Havren gav også et fantastisk udbytte med 5 ton per hektar.

Per er oprindelig uddannet driftsleder indenfor landbruget, så Elses drøm og et hobby landbrug blev fremrykket i forhold til den oprindelige plan… 🙂

I 2024 sår de ingen Grønne Linser fra egen såsæd, samt vårbyg i det resterende for at få plads til at have Linser hvert år, med det såskift som skal til. 

Hus med udsigt, det venligste kontor og plads til alle dyrene

Gården, som ligger på en 4,3 hektar stor grund med fantastisk udsigt over Limfjorden Bygningerne på grunden omfatter det gamle hovedhus fra 1886 (som er under omdannelse til kontor, den gamle lade fra 1886 og den ny lade. Det nye hovedhus stod færdigt i august 2023, bygget af Gamborg Byg og tegnet af arkitekt Laura Mazanti fra KARM arkitekter. Familien flyttede derover  i august 2023 og det gamle hovedhus bliver nu rammen om det “venligste kontor” for Elses virksomhed Relocare.

Dyrene – heste – grise – høns og….

På sigt er det planen at der skal flere dyr til gården end hunden Duster og katten Oskar som fulgte med familien. Per er ved at bygge en hønsegård op ad den gamle lade. Der kommer nok heller ikke til at gå lang tid førend der igen lyder hestevrinsk på gården og så synes Else også at det kunne være hyggeligt med frilandssvin 🙂

kontakt os

Hvis du har spørgsmål om gården, produkter mm er du meget velkommen til at kontakte os.