Marokansk inspireret salat

Print Friendly, PDF & Email

Fremgangsmåde

Skyl linserne grundigt og si dem. Kog linserne i bouillon  i 25-30 minutter, ved lav/middel varme uden låg. Si linserne og afkøl dem.

Dressing:

Kom tahin i en skål og pisk den sammen med citronsaft, hvidløg og rør den til en cremet tyk dressing. Tilsæt vandet lidt ad gangen og pisk godt indimellem. Smag til med salt og peber.

Salat:

Bland hakket løg, hvidløg, snittet mynte, revet citronskal, de snittede abrikoser og granatæblekernerne med de afkølede linser, blomkålsrisene og de snittede bønner. Bland salaten godt med dressingen.

 

 

Ingredienser

Salat:
  • 150 g grønne linser 
  • 600 liter grøntsagsboullion
  • 150 g letkogte Blomkålsris (riv rå blomkål groft eller køb dem på frost)
  • 150 g letkogte snittede (ca. 2 – 3 cm) grønne bønner
  • 2 Spsk fintsnittet mynte
  • 1 lille løg i små tern
  • Finttrevet skal af 1/2 citron
  • 6 Tørrede abrikoser – fint snittede
  • Kerner fra 1/2 granatæble
Dressing:
  • 50 gram tahin
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Saften og frugtkød af en citron
  • 1/2 tsk Chili
  • Salt og peber
  • Cirka 1/2 deciliter vand
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk honning

TIP

Salaten kan bruges som tilbehør men kan også bruges som en ret i sig selv. Salaten kan med fordel serveres med feta og et drys hakket bladpersille / eller hakket mynte på toppen samt brød som Naan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *