Karry-linsesalat med fennikler og champignons

Print Friendly, PDF & Email

Fremgangsmåde

Skyl linserne grundigt og si dem. Kog linserne i bouillon  i 25-30 minutter, ved lav/middel varme uden låg. Si linserne og afkøl dem helt.

Rist de tyndt skårne champignons på panden og lad dem køle helt af. 

Dressing:

Kom creme fraise i en skål og rør den sammen med citronsaft, mayonaise, sukker og karry til en cremet tyk dressing.  Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry og citronsaft.

Salat:

Bland linserne, det meste af de ristede champignons (gem lidt til pynt), de tyndt skårne fennikler, løg og æbler og dressingen godt. 
Serveres som pålæg på groft rugbrød og drys med de ristede champignons.

 

Ingredienser

Salat:
  • 100 g grønne linser 
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g fennilke (meget tyndtskåret)
  • 50 løg (små terne)
  • 75 g æble i tern
  • 75 g ristede champignons (små – tynde skiver)

Dressing:

  • 100 gr cr fraise 18%
  • 30 gr mayonaise
  • 1 stk karry
  • 1/4 tsk sukker
  • 2 tsk citronsaft
  • Salt og peber

TIP

Salaten kan også bruges som forret, serveret på et leje af sprøde salatplade med et drys ristede champignons og snittet bredbladet persille samt et stykke flutes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *