Fremgangsmåde
Denne kartoffelsalat er oprindelig udviklet af Elses mor, Karen. Vi har tilsat de grønne linser til opskriften og er så glade for at vi kan mindes Elses mor med denne lidt mere proteinrige udgave af Karens fantastiske kartoffelsalat. Dilddressingen er i øvrigt også lavet efter mor Karens opskrift. Den må vi se om vi kan lokke ud af Else :).
Skyl linserne grundigt og si dem. Kog linserne i vand med 1 spise ske dildeddike, 1 spsk dijonsennep og 1 boullionterning i 25-30 minutter, ved lav/middel varme uden låg. Si linserne og afkøl dem.
Dressing:
Start med at lave dressingen af cremefraise, dijonsennep og dildeddike. Smag til med salt og mere sennep og dilddressing efter smag.
Salat:
Ingredienser
Salat:
- 200 grønne linser tørrede
- 1 stor spsk dijonsennep til linse kogevandet
- 1 spsk dildeddike til linse kogevandet
- 1 boullionterning
- 500 g kogte kartofler
- 3/4 spsk. Sukker
- 1/2 medium løg skåret i små fine tern ca 50 g
- 125 g agurk skåret i tern
Dressing:
- 1/2 l Creme Fraise
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk dildeddike
- 3/4 spsk sukker
- Salt efter behov
TIP