Estragon Eddike fra Folmersminde til ægte bernaisesauce

Hjemmelavet Bearnaisesauce med Estragon Eddike fra Folmersminde

Print Friendly, PDF & Email

Fremgangsmåde

Ægte bearnaisesauce hvor hvidvinseddiken er udskiftet med Estragon Eddike fra Folmersminde.

Hak Estragon og løn fint. 

Smelt smøret ved meget lav varme. Den må ikke bruse op. 

Klargør eddike og de andre ingredienser.

Vand, estragon eddike, finthakket løg, salt og peber koges op og reduceres tilsvarende til 3-4 spsk. 

Si blandingen gennem en fin si, så kun væsken som bearnaisesauce-essens er tilbage og hold den varm på laveste varme. 

Æggeblommer kommes i en gryden med bearnaisesaucen-essensen og piskes til de begynder at tykne ved lav varme.  

Smøret piskes i langsomt og lidt af gangen under laveste varme. Pas på at den ikke bliver for varm, så koagulerer den og skiller. 

Smages til med citron, salt, peber og det finthakkede estragon. 

Serveres straks. 

Ingredienser

Bearnaise Sause med Estragon Eddike

  • 250 g god smør. Vi elsker Thise smør her på Folmersminde
  • 4 spsk Estragon Eddike fra Folmersminde
  • 1 dl vand
  •  2 skalotteløg eller et almindeligt løg hakket fint
  • Frisk estragon – en god håndfuld
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber efter smag

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *