Græsk salat med grønne linser

Print Friendly, PDF & Email

Fremgangsmåde

Skyl linserne grundigt og si dem. Kog linserne i bouillon  i 25-30 minutter, ved lav/middel varme uden låg. Si linserne og afkøl dem.

Dressing:

Start med at lave dressingen så de soltørrede tomater bliver opblødte og afgiver smag. Smag til med salt og peber.

Salat:

Bland de kogte, afdryppede og afkølede linser godt med de øvrige salat ingredienser og rør dressingen godt i.. Gem evt lidt feta, snittet bredbladet persille og oliven til at pynte toppen af med. 

 

Ingredienser

Salat:
  • 1 hel rød peber i store tern
  • 100 g agurk i store tern
  • 150 g halverede cherrytomater
  • 150-200 gram kogte grønne linser boullion
  • 75 gram løg i tynde både
  • 4-5 spsk hakket bredbladet persille
  • 100 g fetaost revet med en gaffel
  • Kalamata oliven
Dressing:
  • 20 g soltørret tomat i små tern
  • 1,5 tsk tørret oregano
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk citronsaft
  • Salt og peber efter behov

TIP

Salaten kan bruges som tilbehør men kan også bruges som en ret i sig selv. Salaten serveres med oliven, feta og et drys hakket bladpersille på toppen samt brød som pita eller et godt groft brød.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *