Dahl

Print Friendly, PDF & Email

Fremgangsmåde

Skyl linserne grundigt og si dem. Hak løget fint, hak hvidløg fint skræl og riv ingefær fint og skræl og riv gulerødderne.

Opvarm lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande.

Tilsæt alle krydderierne (ikke salt) og lad det blive svitset i olien i cirka 30 sekunder.

Tilsæt så løg, hvidløg og ingefær og giv det 1-2 minutter, hvorefter de revne gulerødder tilsættes og svitses med i ca 3-4 minutter.

Tilsæt de skyllede linser til gryden sammen med hakkede tomater, kokosmælk, grøntsagsbouillon og salt.

Lad retten simre i cirka 30-40 minutter eller indtil linserne er møre. Bemærk at der skal røres hyppigt i gryden. Smag retten til med salt og peber og eventuelt mere af de forskellige krydderier.

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg, finthakket                                    
  • 1 løg – stort                               
  • 2 mellemstore gulerødder                                 
  • 2 spsk ingefær, frisk, fintrevet                                                     
  • 3 tsk karry, medium                                            
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk Stødt kardemomme
  • 1 tsk Chiliflager
  • 3 dl Grøntsagsbouillon
  • 300 gram grønne linser           
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk (400 ml)
  • 3 tsk salt
  • Olivenolie til stegning

TIP

Retten kan med fordel serveres med creme fraise og et drys hakket bladpersille / eller hakket koriander på toppen samt brød som Naan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *