Fremgangsmåde
Skyl linserne grundigt og si dem. Hak løget fint, hak hvidløg fint skræl og riv ingefær fint og skræl og riv gulerødderne.
Opvarm lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande.
Tilsæt alle krydderierne (ikke salt) og lad det blive svitset i olien i cirka 30 sekunder.
Tilsæt så løg, hvidløg og ingefær og giv det 1-2 minutter, hvorefter de revne gulerødder tilsættes og svitses med i ca 3-4 minutter.
Tilsæt de skyllede linser til gryden sammen med hakkede tomater, kokosmælk, grøntsagsbouillon og salt.
Lad retten simre i cirka 30-40 minutter eller indtil linserne er møre. Bemærk at der skal røres hyppigt i gryden. Smag retten til med salt og peber og eventuelt mere af de forskellige krydderier.
Ingredienser
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg – stort
- 2 mellemstore gulerødder
- 2 spsk ingefær, frisk, fintrevet
- 3 tsk karry, medium
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk Stødt kardemomme
- 1 tsk Chiliflager
- 3 dl Grøntsagsbouillon
- 300 gram grønne linser
- 2 spsk tomatpure
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds kokosmælk (400 ml)
- 3 tsk salt
- Olivenolie til stegning
TIP
Retten kan med fordel serveres med creme fraise og et drys hakket bladpersille / eller hakket koriander på toppen samt brød som Naan.